Terugblik

De Merlijn Kasteeldag is al meer dan 10 jaar een begrip in het netwerk van Merlijn. De sfeervolle, informatieve en leerzame jaarmarkt die sinds 2011 in middeleeuwse stijl wordt georganiseerd met verschillende workshops, sprekers en marktkramen keert komend najaar terug met een nieuw verrassend thema!
Bekijk hieronder de kasteeldagen van Merlijn Groep door de Jaren heen:


Kasteeldag 2011: Jaarmarkt “Marctcraemen” & “Vertooninghen”
vond plaats op 26 september in Kasteel Heeswijk. Deze eerste editie van de Kasteeldag had de vorm van een jaarmarkt in Middeleeuwse stijl en was het begin van een mooie reeks kasteeldagen. Het thema was onderhandelen en oplossen. De verschillende divisies van Merlijn hebben deze dag de mogelijkheid gekregen dit thema te gebruiken om een dimensie van onderhandelen en oplossen in een “eigen” kader te belichten. De deskundigheid en veelzijdigheid van Merlijn stonden centraal.

Kasteeldag 2012: “Leerlijcke werckwinckels” vond plaats op 24 september in Kasteel Heeswijk. Na het succes van de eerste Kasteeldag was het tijd voor een uitgebreider programma en een duidelijker concept. De trainers van Merlijn verzorgden wederom creatieve, informatieve, intensieve en ludieke “Vertooninghen en Leerlijcke Werckwinckels”
rondom het thema “Denkvaardigheden: Lijf en Brein”.

Kasteeldag 2013: ‘Jaermarckt in Middeleeuwse sferen’ vond plaats op 23 september in Kasteel Heeswijk. Dit jaar met meer diepgang, afwisseling in workshops, sprekers, marktkramen en de kans op het winnen van vrijkaarten voor de Kasteeldag 2014!

Kasteeldag 2014: ‘Merlijn Eday’ 
van 11 april was vernieuwend, verrassend en informatief. Merlijn wilde dit jaar alle mogelijkheden van ‘E-contact’ tussen mensen niet alleen verkennen, maar ook technisch en inhoudelijk leren beheersen. De volgende onderwerpen kwamen tijdens deze dag aan bod: E-learning, -meeting & -training, E-coaching, E-mediation.

Kasteeldag 2015: ‘Grenzeloos  Merlijn: Medezeggenschap & Globalisering: de toekomst van morgen…’ Was de eerste Kasteeldag in samenwerking met Performa OR. Op dit symposium werden de deelnemers meegenomen in de nieuwste ontwikkelingen rondom internationale medezeggenschap. Sprekers deelden op interactieve wijze hun rijke ervaringen en kennis. Sprekers en deelnemers gingen uiteindelijk samen in gesprek rondom de vraag: “Waar zou medezeggenschap en betrokkenheid van de mens binnen bedrijven nu aan moeten voldoen?”.

Kasteeldag 2016: ‘ Gedonder in de tent! Een dag vol management-doe-het-zelf-tools’ vond plaats afgelopen 19 april 2016 op Kasteel Vanenburg in Putten. Op deze Kasteeldag kregen de deelnemers de kans zichzelf te ontwikkelen, te verdiepen in de materie van het conflict en alles wat daarbij kan spelen. Ook werden er veel tips en tools besproken en stond de dag in het teken van het uitwisselen van informatie, ideeën en ervaringen.

Kasteeldag 2019: “De poppen aan het dansen! Een dag vol management-doe-het-zelf-tools’ vond plaats afgelopen 26 maart 2019 op Kasteel Vanenburg te Putten. Als HR-professional krijgt u er steevast mee te maken: conflicten of spanningen tijdens de samenwerking in de organisatie. De  dag was gecentreerd rondom drie thema’s: conflictpreventie, conflictbeheersing en conflictbemiddeling. Door de wol geverfde coaches, mediators en andere zeer ervaren deskundigen op het gebied van samenwerking gaven in plenaire lezingen en workshops van drie kwartier praktische handreikingen hoe u met conflicten in uw organisatie kunt omgaan.

Bekijk hier een aantal foto’s: