Route & Overnachten

Route:

Op 20 september vindt de Kasteeldag plaats bij Kasteel Heeswijk in Heeswijk Dinther gelegen tussen ‘s-Hertogenbosch en Vught omringt door prachtige natuur.

Kasteel 4
5473 VA Heeswijk Dinther
Noord Brabant

Geschiedenis

Al in de elfde eeuw was hier sprake van een burcht met aarden wallen. Later in de Middeleeuwen werd op de plaats van de burcht een kasteel gebouwd. Kasteel Heeswijk was in de 80 jarige oorlog net zo’n vrijwel onneembare vesting als de stad Den Bosch. Het lukte Prins Maurits rond 1600 tot twee maal toe niet om het kasteel in te nemen. Pas in 1629, het jaar van de inname van Den Bosch, slaagde Frederik Hendrik daar wel in. In 1672 was de Zonnekoning Lodewijk XIV de ongenode gast op Kasteel Heeswijk tijdens zijn strijd tegen de Republiek. Op het eind van de 18e eeuw diende het kasteel als hoofdkwartier van generaal Pichegru. In 1835 is een grootscheepse verbouwing op gang gekomen. In 2005 heeft er nog een restauratie plaatsgevonden, waardoor het kasteel er nu fantastisch bij staat met een zeer authentieke uitstraling.

 

De Merlijn Kasteeldag locaties:

Net zoals Merlijn de Tovenaar maakt ook Merlijn Groep gebruik van kastelen tijdens het vergaren en delen van kennis. Tijdens afgelopen Kasteeldagen hebben verschillende kastelen als decor gediend voor deze sfeervolle en leerzame dag. Hieronder een greep uit onze trainingslocaties.

Kasteel Heeswijk - Locatie - Merlijn Groep

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4, 5473 ZH Heeswijk Dinther

 

 

Kasteel van Rhoon
Dorpsdijk 63, 3161 KD Rhoon

 

 

Kasteel Marquette
Marquettelaan 34, 1968 JT Heemskerk

 

 

IMG_8460

Kasteel Vanenburg
Vanenburgerallee 13, Putten

 

 

Teaching Hotel Chateau BethlehemChâteau Bethlehem
Bethlehemweg 2, 6222 BM Maastricht

 

 

Kasteel Kerkebosch
Arnhemsebovenweg 31, 3708 AA Zeist