Route & Overnachten

Route:

Op 26 maart 2019 vindt de Kasteeldag plaats bij Kasteel Vanenburg in Putten op de Veluwe in het hart van Nederland.

Vanenburgerallee 13
3882 RH Putten
Gelderland

De naam Vaenborch, Vanenburg, wordt voor het eerst genoemd in 1389. Het betreft een kasteel van waaruit een leenman de landgoederen van een verder gelegen klooster beheerde. Het kasteel bestond al langer onder de naam: “gut tho Nulde”, het landgoed te Nulde.

Het landgoed is in diverse handen geweest. In 1664 is het helemaal herbouwd. Een gedenksteen met het jaar 1665 is nog te vinden in het huidige landhuis. Dit stamt uit 1868. Het gebouw uit 1665 is vermoedelijk in brand gestoken in 1795 door de patriotten, aanhangers van de Franse revolutie. Het is een prachtig neo- classicistisch bouwwerk geworden met de grandeur van een landelijk paleis.

Overnachten:

Prinsheerlijk overnachten op een rustiek en romantisch 17e-eeuws landgoed. Kasteel Vanenburg verwelkomt u graag op het landgoed voor deze onvergetelijke ervaring. De 52 hotelkamers bevinden zich verspreid over vier hofjes rondom het kasteel en zijn omgeven door de prachtige kasteeltuinen. Na uw overnachting kunt u genieten van een smakelijk ontbijt in het kasteel zodat u fris en fruitig aan de Kasteeldag kan beginnen!

Praktische informatie

  • Het hotel is geopend van maandag- t/m zaterdagnacht;
  • Inchecken kan vanaf 15:00 uur, uitchecken voor 11:00 uur;
  • Op zondagochtend sluiten na uitcheck de faciliteiten;
  • Het ontbijtbuffet is geopend van ma – vrij: 7:00 – 10:00 uur en za – zo: 7:30 – 10:30 uur.

Merlijn heeft prijsafspraken gemaakt met kasteel de Vanenburg. U kunt direct contact opnemen met het kasteel, de korting zal dan aan u worden doorberekend.

De Merlijn Kasteeldag locaties:

Net zoals Merlijn de Tovenaar maakt ook Merlijn Groep gebruik van kastelen tijdens het vergaren en delen van kennis. Tijdens afgelopen Kasteeldagen hebben verschillende kastelen als decor gediend voor deze sfeervolle en leerzame dag. Hieronder een greep uit onze trainingslocaties. De locatie van de komende Merlijn Kasteeldag wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

Kasteel Heeswijk - Locatie - Merlijn Groep

Kasteel Heeswijk
Kasteel 4, 5473 ZH Heeswijk Dinther

 

 

Kasteel van Rhoon
Dorpsdijk 63, 3161 KD Rhoon

 

 

Kasteel Marquette
Marquettelaan 34, 1968 JT Heemskerk

 

 

IMG_8460

Kasteel Vanenburg
Vanenburgerallee 13, Putten

 

 

Teaching Hotel Chateau BethlehemChâteau Bethlehem
Bethlehemweg 2, 6222 BM Maastricht

 

 

kasteel hoekelumKasteel Hoekelum
Edeseweg 124, 6721 KE Bennekom

 

 

 

Kasteel Montfoort
Kasteelplein 1, 3417 JG Montfoort